Fans

Monday, February 8, 2010

Budak mati diserang Rottweiler..

Oleh : SuperSyok Team

Lihatlah wajah kanak2 comel di bawah ini...Kanak2 comel yg sedang didukung oleh kakaknya itu bernama Romklao Plu. Keluarganya memanggilnya dengan nama manja, Nina.
Bayangkan bagaimana jika kanak2 comel yg berusia 2 tahun itu berhadapan dengan seekor anjing seganaz Rottweiler ini..
Bagaimana jika berhadapan dengan 2 ekor?
Gambar ini memiliki jawapannya..
Kanak2 malang ini diserang dan dibunuh oleh 2 ekor Rottweiler di halaman rumahnya di daerah Muang, Thailand.
Nina baru balik dari majlis hari jadi. Sebaik memasuki kawasan rumahnya, 2 ekor Rottweiler terus menerkam dan menggonggong kepalanya.
Tubuh gebu kanak2 ini teruk diratah Rottweiler yg terkenal dengan keganazannya.
Ibu Nina, Jintana Plu, 42 turut cedera sana sini dalam usaha mempertahankan anaknya.
Jintana bersama anak sulungnya, kakak kepada Nina.
Kesayuan hati seorang ibu....

2 ekor anjing jenis Rottweiler tersebut adalah milik seorang lelaki Belanda, Johannas Bernandas iaitu bapa kepada Nina. Mereka sekeluarga tinggal di Nakhon Ratchasima, Thailand.

Mereka membela anjing2 tu sebagai penjaga rumah memandangkan rumah mereka sering dimasuki pencuri. Malangnya, anjing2 yg tak terlatih dan hidup dalam habitat asyik nak bergaduh sesama mereka, akhirnya memakan tuannya sendiri.

Kes serangan anjing seperti ini bukan tak pernah berlaku dalam negara kita. Dah banyak kes dah.. Berwaspadalah ketika melepaskan anak2 bermain di luar. Mood haiwan peliharaan ni tak tentu. Sejinak2 ular sarkis, penah jugak mematuk dan membelit tuannya hingga mati.

Rottweiler terkenal dengan sifat bengis, garang, cergas, berani dan kuat. Sebab tu ia menjadi kegemaran pasukan keselamatan seperti polis, pasukan SWAT dan lain2. Malah Rottweiler penah dibawa pegi berperang suatu masa dulu.

Malang tu tak berbau.. selalu berdoa dan tingkatkan tahap kewaspadaan..

No comments: