Fans

Wednesday, February 3, 2010

Terima kasih kerana sudi berkawan denganku..



Aku hanyalah sebiji limau..
Aku bosan dengan rutinku. Siang malam memeluk tubuh.
Aku teringin melihat dunia luar yg katanya penuh dengan warna warni.. bukan hanya warna oren yg ku kenal dan lihat setiap hari..




Maka.. suatu hari aku memberanikan diri. Aku dongakkan kepala untuk menikmati pemandangan indah dunia luar yg saban hari diperkatakan.




Waahhh.. inilah pemandangan luar pertama yg aku saksikan.. iaitu wajah kamu. Ya, kamu yg menatap PC ni. Kamu adalah pemandangan indah pertamaku. Betapa indahnya wajah kamu yg sedang menatapku.. :-)




Aku nak berkawan dengan kamu, sudikah kamu berkawan denganku?




Jika kamu sudi berkawan denganku, akan ku berikan isi limau yg sedap, manis dan elok ini kepadamu. Isi ini telah ku lindungi dari serangan ulat dan burung, siang dan malam. Inilah pemberian yg terbaik dariku untukmu.. :-)




Aku tidak punya hati, tapi aku ikhlas ingin berkawan denganmu. Pemberian isi limau tadi saje lah tanda keikhlasan ku..




Tapi aku ingin bangun dan duduk sepertimu. Aku bosan baring dan bergolek sepanjang hidupku.




Ahh.. leganya dapat duduk dan bersandar begini. Dapat ku regangkan urat2 yg kejang selama ni. Terima kasih kerana sudi membantuku.




Alamak.. tolong tolong..!!




Terima kasih. Pertama kali aku duduk, aku tak biasa..
Aku harap persahabatan kita kekal hingga akhir hayat.. :-)

9 comments:

Ejump said...

hahaha..comel2 limau tu... :)

Hanz_Azdi said...

cool~

SuperSyok Team said...

Entri ni sempena Raya Cina tak lama lagi. Sambil2 korang melantak limau Mandarin nanti, boleh la try praktikkan masa mengupas kulit. Tu pun kalau dah takde keje lain la. Haha.

Oh ye, untuk limau Mandarin je. Limau Sunkist tak jadi beb. Hehe.

piz said...

mmg super syok le...
aku suka entri nih.
mohon ciplak entri ni utk dibuat bersama2 anak murid kt kelas nnti.

best2:D

SuperSyok Team said...

Thanx sis.

Sebar2kan la pada rakan blogger lain tentang blog ni. Kami sentiasa akan persembahkan yg terbaik, insya Allah.

Mohon dapat sediakan link blog ini dalam blog tuan.

Sedikit masa lagi kami akan sediakan link blogger followers SuperSyok. Belum sempat lagi nak upgrade. Harap olivepoppye dll dapat bersabar, hehe..

Nora Zaharah said...

It's a good job and a nice entry..i like it and my son too! cute..

SuperSyok Team said...

Thanx sis. Nora

Hope u enjoy our presentation..
and don't miss our daily entry :-)

masrianisahmad said...

saya pun nak mintak izin pakai masuk dalam entry saya ....mmg cute....terima kaish...
masrianis ahmad

SuperSyok Team said...

Silakan Masrianis.

Harap dapat link kan sekali entri tu ke blog ini.

Terima kasih :-)